Jump to content

A rossz szokások rabjai

2020. 05. 12. 19:00

Az egészség nagy kincs, ezért a megőrzéséért érdemes tenni. Az egészségtudatos életmóddal meghosszabbíthatjuk az életünket.

Az egészség pedig a boldogságunk alappillére is, de még a legnagyobb igyekezetünk ellenére is árthatunk magunknak. Az egészséges életmódra átállni nehezebb lehet, ha az nagyon eltér az azt megelőző szokásainktól. Ha nem tudunk attól elszakadni, ugyanúgy ártunk magunknak.

Az egyik ilyen étkezésben elkövetett hiba, hogy nem akarunk lemondani az intenzív ízekről. Aki az ételeket sósan fogyasztotta azelőtt, és arról nem tud lemondani, árt magának. Hozzátesszük, a túl sok sóról van szó. A só ugyanis szükséges és kell, de nemcsak arról a mennyiségről van szó, amellyel mi sózzuk meg az ételt, hanem az élelmiszereket, amelyeket megvásárlunk, azok is tartalmaznak hozzáadott sót. Főleg a kész, félkész ételek. Ezekről érdemes átállni a nyers, vagy kevésbé feldolgozott élelmiszerekre.

A húsfogyasztást is érdemes időközönként elhagyni, vagy csökkenteni, de ha fogyasztunk is, natúrhús legyen. Arra kell törekedni, hogy minél jobb helyről, mint kevesebb eljárás után kerüljön a konyhába a hús. Mellé szükséges sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, és ezt mindenki tudja, mégis sokan vannak azok, akik kihagyják ezt. A rostban gazdag növények segítik az emésztést, de a legjobb, ha ezt nyersen tesszük.

Évek óta szajkózzák a folyadékpótlás fontosságát, de még mindig vannak, akik nincsenek hozzászokva, hogy ezt komolyan kell venni. Sokan azt mondják, hogy elfelejtenek inni, azonban ez a rossz szokás az egészségünkbe kerül.

Az életvitelünk is lehet annyira zaklatott és rendszertelen, hogy az vagy a túlevéshez vagy a gyorsételek fogyasztására ösztönöz. Ez nagy probléma. A gyorsan bekapkodott és nem minőségi étel fogyasztása árt az egészségnek.

Amíg nem mellőzzük az étrendünkből a mű ételeket, addig az egészségünkkel játszunk. A finomított liszt és cukorfogyasztás minimalizálására kell törekedni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)