Jump to content

Szellőztess a védelem fokozása érdekében

2021. 02. 02. 19:00

Annyi kérdés van még a koronavírus körül. Habár egyre több mindent tudunk a fertőzésről, a védekezésről és már az oltás is megjelent.

Az alapos kézmosás, a másfél méteres távolság megtartása, a maszk viselése és a rendezvények leállítása, az otthonmaradásra bírás volt az a fegyver, amellyel harcolunk a koronavírus ellen. A betegség még mindig tarol, annak ellenére is, hogy maszkot kell használni a közösségi terekben.

A szellőztetés nemcsak személyes igényeinket tükrözheti, hanem az szükséges is egészségünk megőrzése érdekében. Hiába van odakint hideg, ez nagyon szükséges, mert kutatók megállapították, hogy a Covid-19 terjedését nagyban befolyásolja a maszk viselése mellett az is, hogy milyen gyakran szellőztetnek egyes helyiségekben. Egy rosszul szellőző és szellőztetett helyiségben két maszkot nem viselő személy megfertőzheti egymást. Nem is szükséges ahhoz tüsszentés vagy köhögés. Elég, ha csak beszélgetnek egymással.

Az egy minimum 5 perces szellőztetés jelentősen csökkentheti a fertőző részecskék számát, ezáltal pedig minimalizálni lehet a fertőzés esélyét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)