Jump to content

Csökkentett kockázat

2020. 01. 21. 19:00

A tudatosan élő aszerint választják ki ételeik alapanyagait, aszerint élnek. Az egészségtudat azonban van, hogy csak akkor ér el, ha bajban vagyunk.

Egy-egy betegség rámutathat arra az életmódra, amelyet azelőtt éltünk, mielőtt betegek lettünk. A genetika is hajlamosíthat betegségekre, de az életmódunk, a környezetünk befolyásolhatja egészségünket. A helytelen étkezés, a mozgásszegény életmód egyértelműen a betegséghez vezető út.

A komolyabb betegségek gyógyítását nemcsak az orvosok végezhetik, hanem saját magunk is. Ehhez a hozzáállás és az egészségtudat is szükséges. Ismert, hogy szervezetünk védelmi rendszere akkor működik leghatékonyabban, ha feltöltjük azt a működéshez fontos elemekkel. A vitaminok és az ásványi anyagok pótlása nagyon fontos, mert így garantáljuk, hogy az immunrendszer kivédje a vírusok, baktériumok, gombák támadását, szaporodását. A gyengébb védelmirendszer betegségekhez segít hozzá.

A különböző betegségeket, köztük a rákos daganatok megjelenését is segítheti a vitaminokban és ásványi anyagokban nem duskáló étrend. Ennél összetettebb lehet a betegségek megjelenése, hiszen pszichológiai, neurológiai és környezeti tényezők is hatással lehetnek azok kialakulására.

A vitaminok és ásványi anyagok nemcsak az immunrendszert erősítik, hanem egyes káros anyagot, amely táplálkozás során a szervezetbe viszünk, képes megsemmisíteni, megkötni.

A vitaminhiányos állapot, vagy a túlzott vitaminellátottság ugyanúgy gondot okozhat. Az immunrendszer erősítéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű A-, C- és E-vitamin biztosítása. Ezekkel a vitaminokkal felerősítve tudja ellátni feladatát.

A nyomelemek, ásványi anyagok sem elhanyagolhatók. Hiányuk ugyanúgy galibát okozhat a szervezetben. A jódhiányos nők esetében megfigyelték, hogy nagyobb az esély az emlődaganat és a petefészekrák kialakulására. A cinkben és szelénben hiányos táplálkozás is rákos daganatok kialakulását idézheti elő.

A vashiány is kezelendő, de a túlzott vasmennyiség is növeli a rák kockázatát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)