Jump to content

Fokozatos újraindulás

2020. 05. 07. 19:00

Vidéken már kezd újraindulni az élet. Erről tanúskodnak a szállodák, éttermek, kávézók és strandok nyitása is.

Ami még fontosabb, hogy az egészségügyben is nagyobb haladásra számíthatunk. Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi ellátások fokozatos indulására számíthatunk. Mielőtt azonban megrohamoznánk a rendelőket, sokkal hasznosabb, ha először telefonon keresztül érintkezünk a szakemberekkel. Mielőtt személyesen megjelennénk, inkább tájékozódjunk. A háziorvosi és a fogászati ellátások terén is ezt a gyakorlatot kell megszoknunk a tömeg elkerülés érdekében.

Az újraindulás egyáltalán nem azt jelenti, hogy azonnal visszatérhetünk a régi kerékvágásba. Ehhez ugyanis időre van szükség.

A telefonos egyeztetés nemcsak az időpont megbeszélése miatt fontos, hanem már fontos adatokat, információkat megtudhat az orvos pácienséről.

Ismét végezhetnek 1 napos műtéteket, valamint a nem sürgős kórházi ellátás is beindult. Ehhez azonban negatív koronavírus teszt szükséges.

Egyes területeken alapjában véve feltétel a koronavírus tesz. Ilyen a fül-orr gégészet, onkológia, sugárterápia, endoszkópos és ultrahangos vizsgálatok.

Habár már elindult valami, mégsem a régi módon történik az egészségügyi ellátás, ezért a betegektől is türelmet kérnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)