Jump to content

Már most tenni kell az allergia ellen

2019. 01. 17. 19:00

Hol van még a virágpor allergia?! Hiszen a táj még igaz téli álmát alussza. Habár egyre közelebb kerülünk minden nappal a tavaszhoz, a kikelethez, mégsem számolunk az allergia lehetőségével.

Olyan távolinak tűnik még az, hogy a rügyek kipattanjanak, virágba boruljanak a növények. A szemünknek és lelkünknek is tetszetős látványra még ugyan várni kell, azonban aki pollenallergiával küzd, már előre tart ettől az időszaktól.

Az pollenszezon megjelenése előtt legalább két hónappal meg kell kezdeni a terápiát ahhoz, hogy ne találkozzunk a kellemetlen tünetekkel.

Még ha oly kedvelt évszak is a tavasz, amikor táli álmából végre ébredezni kezd a természet, ez egyet jelenthet tehát a pollenszezon megnyílásával is.

A pollen naptárakat azért találták ki, hogy időben fel tudjunk készülni a várható pollenek feltűnésére, azonban ha ezekre hagyatkozunk, akkor meglepetésben lesz részünk, kellemetlen tünetek üthetik fel a fejüket. Bizony az allergia. A pollennaptár alapján február közepén vagy inkább végén kezdődik a pollenszezon, azonban a saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy az éghajlati változások hatására ez korábban is jelentkezhet, és ezzel együtt a virágba borulás, a pollenallergia is korábban jelentkezik.

Január közepén járva már gondolkodnunk kell a tünetmentesítésen, hiszen februárban már virágba borulhat az égerfa és a mogyoró is. Másik évben ezeknek virágzása később jelentkezik, az időjárástól függően.

Nem lehet tudni, hogy az idei ében hogy alakul az időjárás, hogyan befolyásolja a virágzást, de aki szeretné elkerülni a pollenallergia tüneteinek jelentkezését, az már most orvoshoz fordulhat elővigyázatosságból, hogy a megfelelő kezelést el lehessen kezdeni.

A már ismert allergia esetén meg lehet kezdeni a terápiát. A tablettával vagy spray-jel történő tünetkezelést az orvos által előírt módon kell folytatni. A kellemetlen tüneteket nagyban csökkenteni lehet, és sokkal kényelmesebbé, komfortosabbá válhatnak a tavaszi napok annak ellenére, hogy odakint burjánzik a természet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegkalauz.co.hu | képek: pixabay.com)