Jump to content

Extrém allergiák

2019. 05. 23. 19:00

Sokak életében ismerős az allergia valamelyik formája. Lehet az por, pollen, ételallergia, a tünetek is széles skálán mozoghatnak. Nem titok, hogy egyre többen küzdenek valamilyen allergiával.

Csakhogy köztünk élnek olyan személyek, akiket nem a virágzáskor gyötri a pollen levegőbe kerülése, és nem is a mogyorótól. Van, aki a macskákkal nem szeret egy légtérben lenni, mert azonnal tüsszögni kezd.

Mindenfelől az egészségtudatos életmódra buzdítanak, amelybe a megfelelő étkezés és a rendszeres mozgás is beletartozik. Ám van, akinek nem ajánlott a sport, mert kijön a sportallergiája. A sors furcsa fintora, hogy ugyan nagyon ritka ez az állapot, de azoknál fordulhat elő, akik elszántan diétáznak és sportolnak, de azt már olyan szélsőségesen teszik, hogy a szervezetük vészreakcióba kezd.

A víz, a fény alapvetően szükséges az életünkhöz, ettől függetlenül van, akinél ezek az alapelemek valamelyik allergiás reakciót vált ki, azaz kiütések jelennek meg a test felületén. A megelőzés, vagyis a fény, a víz, a hő elkerülése lehet a megoldás, mellette pedig a gyógyszeres kezelés.

Ha már ott tartunk, hogy valaki a vízre allergiás, akkor létezik a csók allergia is, amely lényegében a vízre való allergiás reakció. Természetesen azért nem hallani erről túl sűrűn, mert az életben nem is gyakori. sőt kifejezetten ritka, de mégis megeshet. Nehéz lehet így a szerelem.

A szerelemnél maradva, a szex hozzátartozik a szerelemhez és az életünkhöz. A testiség azonban nemcsak gyönyört okozhat, de a spermára van, aki allergiás. Kiütés, orrfolyás, kiütés, légzési nehézség is kísérheti. Semmi gond, hiszen megoldást jelenthet az óvszer használata. Tovább fokozzunk. Van, aki az óvszer anyagára érzékeny és irritációt okozhat nála.

Mi az, amelyet naponta kezünkbe veszünk, főleg felnőttként? Majdnem biztos, hogy a pénzt, mint fizetőeszközt naponta fogjuk a kezünkben, de kevesek vesznek magukon észre allergiás tüneteket. Képzeljük el azt, hogy vannak, akik a pénzre allergiások. Igaz, hogy csak kevés személyre igaz ez, de mégiscsak előfordul. A pénz allergiát természetesen a pénz anyaga, vagyis a fém okozza. A sok pénz látványától nem leszünk kiütésesek, sőt…

A munkagépekkel dolgozók sokszor tapasztalnak rezgést maguk körül, amelyeket a gépek okoznak, de kevesen vannak olyanok, akik esetében kiütések jelentkeznek a testen, ráadásul a vibráció miatt. Márpedig az állandó vibráció van, akinél allergiát vált ki, ráadásul ez örökölhető is.

A pénzen kívül mi az, amelyet szinte biztos a kezébe vesz az ember, és majdcsak mindenkinek van? Ez bizony a telefon. Igen ám, de aki a krómra és/vagy a nikkelre allergiás kellemetlenségeket tapasztalhat magán. A telefonok gombjai és képernyője ugyanis fémeket használnak, így aki sokat nyomkodja a készülékét, és irritációval szembesül, azt akár a saját készülékének is köszönheti.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)