Jump to content

Vitaminokkal az allergia ellen

2020. 05. 21. 19:00

Van, akiket hirtelen és váratlanul érint, mert csak most találkoznak vele, mások pedig már rutinosabban veszik fel a küzdelmet az allergiával.

Nem vitás, hogy évről-évre egyre többen tapasztalják meg az allergia enyhébb vagy komolyabb tüneteit. A tavaszt minden tél után úgy várjuk, de aki évek óta tapasztalja a növények virágzásával járó tünetek minden kellemetlenségét, az már tudja, hogy a megelőzés ideje is megkezdődik.

Az allergia nem más, minthogy a szervezet lényegében túlságosan is reagál olyan anyagokra, amelyekről amúgy tudomást sem kellene vennie. Ehhez természetesen szükséges egyszerre több feltételnek is jelen lennie, úgymint az allergén anyagok (virágpor), genetikai hajlam, stresszes életmód, környezeti hatások, dohányzás, amivel a szervezet nem tud egyszerre mit kezdeni és megfelelően alkalmazkodni. Ahhoz, hogy a fellépő allergiára is pozitívan hassunk, valamint a szervezetünket is segítsük, érdemes vitaminokkal próbálkozni. Habár már süt a nap, így a D-vitaminhoz hozzájuthatunk, de ha annak még megpróbáljuk növelni is, akkor valószínűleg enyhíthetünk az allergiás tüneteinken is. A D-vitamin ugyanis az idegrendszer és az izomzat működéséhez is nélkülözhetetlen, de szabályozza az immunrendszer és a hormonháztartás állapotát is, hat a közérzetre.

A legáltalánosabban fogyasztott vitamin a C-vitamin, amelyet nemcsak az élelmiszereinkből, hanem tabletta formájában is elfogyasztunk annak érdekében, hogy megelőzzük a betegségeket. Az allergia tüneteinek enyhítésében ugyanúgy szerepe van ennek a vitaminnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)