Jump to content

Ne csináld úgy, mintha nem is lenne

2020. 06. 02. 19:00

Az allergia sokakat kínoz, és egyre többen lesznek, akik csatlakoznak a nagy allergiás klubhoz. Van, aki most tapasztal magán furcsa tüneteket.

Ha pedig így van, akkor azt hajlamosak vagyunk náthának, megfázásnak titulálni, hiszen a torokfájás, orrdugulás, tüsszögés, fejfájás ugyanúgy a meghűléses betegségek következménye lehet, mint az allergiáé is. Aztán amikor már hetek múlva is fennáll a többféle tünet, akkor gondolkodunk azon, hogy ez már más lehet, mint egy megfázás.

Talán ekkor villan be egy gondolat, miszerint ez az állapot már inkább az allergiára utal, mintsem megfázásra. Érdemes azzal orvoshoz fordulni, ugyanis a saját egészségünk a tét. Ha igyekszünk nem tudomásul venni a bajt, attól az még nemhogy múlni nem fog, de csak rosszabbodhat az állapotunk. A kezeletlen allergia ugyanis egyre sérülékenyebbé teheti a test védelmi rendszerét. A heteken át kínzó tüsszögés, orrfolyás, viszketés kikészíthet lelkileg is, nehezebb minden napot megélni, emellett pedig csak rosszabbodhat az állapot.

Az allergia megállapítása azt segíti, hogy a megfelelő gyógyszer szedésével a kellemetlen tüneteket el lehessen kerülni vagy legalább nagyban enyhíteni így még a pollenektől hemzsegő időszakot is sokkal fittebben és komfortosabban lehet megélni, az immunrendszer pedig nem reagálja túl a dolgokat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)