Jump to content

Allergia kismamaként

2021. 04. 13. 19:00

A szezonálisan megjelenő pollenallergia mindenki számára kínzó tünetekkel jelentkezhet, de a babát váró kismamák számára nem is minden, a tüneteket enyhítő gyógymód alkalmazása lehetséges.

Mindenkor kellemetlen megküzdeni az allergiával, de kismamaként még kínzóbb. Ha a várandósság első trimesztere és az allergia is egybe esik, az nemcsak a kismama egészségét, közérzetét befolyásolja, de hatással van még a fejlődő magzatra is. Mégsem ajánlott a gyógyszeres kezelés, mert ezzel megint csak a magzat egészége lehet veszélyben. Gyógyszer nélkül, a megelőzés módját kell ebben az esetben választani.

Az egyik legrosszabb tünet, ami az allergia velejárója, az a bedugult orr. A hangulatunkat befolyásoló orrdugulást orrcseppel, orrspray-vel lehet megszüntetni. Kismamaként a legkímélőbb megoldás a sóoldatos orrspray, de érdemes az orrüreget kimosni.

Nemcsak az orrüreget, de a napi hasmosás, a naponta többszöri arcmosás is ajánlott, ugyanakkor a ruhákra is ügyelni kell.

Ahogy elkezdődik a pollenszezon, arról az időjárásjelentésben is hírt adnak. Ezt érdemes figyelni, annak figyelembe vétele ajánlott.

A tünetek súlyosbodása esetén a tüneti kezelés megoldható akár vény nélküli gyógyszerekkel, de mindenképp érdemes előtte a nőgyógyásszal konzultálni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)