Jump to content

Az egészség érdekében fontos a rendszeres karbantartás

2021. 07. 27. 19:00

Van az a hőség, amelyet még a nyárszeretők is nehezebben viselnek. Amikor már éjszaka és hajnalban is meleg a levegő és a pihenést nem segíti, főleg, ha az már napok óta érvényben van, igencsak fárasztó.

Kánikulában a hűtési megoldások többféle módját vetjük be. Az egyik leggyakoribb a ventilátor mellett a légkondicionáló használata. Ez az a szerkezet, amely akár fűteni is képes, de a hőség idején hatékonyan csökkentheti és kellemesebbé teheti a létezést az otthonunkban, a munkahelyünkön, bárhol. Ha azonban a légkondi nincs megfelelően tisztítva, azzal sokat árthatunk saját magunknak.

A megfelelően tisztított klíma hatékonyan szűri a levegőt. A szerkezetben mindig van pangó víz, amely kedvező életteret biztosít a gombáknak, baktériumoknak. Ha nem történik alapos és rendszeres tisztítás, a megtelepedett kórokozók könnyebben jutnak a zárt térbe vízpermet formájában.A nem megfelelő tisztítás során olyan veszélyes kórokozó jelennek meg, amelyek ugyan a közelünkben lehetnek, de csak bizonyos feltételek megléte mellett okoznak betegséget.

A legionella baktérium pontosan ilyen, hiszen megtalálható a vízben, amelyet fogyasztunk, amelyben fürdünk, azonban megbetegíteni akkor tud, ha vízpermetként jut el a szervezetünkig. A léghólyagokba kerülve akár tüdőgyulladásig fajulhat.

Ha a szerkezet szűrőberendezése eltömődik, akkor a légkondicionáló hatékonysága is csökken, vagyis működik, áramot vesz fel, de ez nem pénztárcakímélő megoldás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)