Jump to content

5 lefekvés előtt ajánlott szokás

2015. 09. 27. 18:54

Szeretnéd, ha életmódodban jelentős javulás állna be? Nem csak az egészséges táplálkozás és a sok mozgás segíthet a változásban, hanem a lefekvés előtti apró, ám fontos teendők is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minden megváltozzon!

1. Olvass önsegítő könyvet!
Lefekvés előtt már ne izgalmas krimit vagy fantasy könyvet olvass, hanem valami lágyabbat. Természetesen a szépirodalom is megfelelő, de sokat segíthetsz a pozitív gondolkodásmód kialakításában, ha valamilyen pozitív üzenetekkel teli önsegítő könyvet olvasol az ágyban.

2. Fogmosás
Közhelyesen hangzik, de az egyik legfontosabb életmódjavító módszer, ha minden este - kivétel nélkül - alaposan megmosod a fogad és használsz fogselymet. Fogmosás elmulasztása után órákon át aludni nagyban növeli az ínygyulladás és fogszuvasodás, valamint egyéb kellemetlen szájbetegségek kockázatát, nem beszélve arról, hogy friss és üde szájízzel jobb érzés lefeküdni.

3. Készülj előre
Könnyebben alszol el, ha nem kell aggódnod a reggeli teendőid miatt. Készíts ki mindent, ami a másnaphoz kell: tankönyvek, iratok, papírok és ruha és elemózsia. Így még akár plusz fél órát is alhatsz reggel.

4. Nyújtás
Hihetetlen, de igaz: egy alapos nyújtás ágyba bújás előtt rengeteget segíthet. Ellazítja az izmokat, növeli a rugalmasságot és jót tesz az ízületeknek. Plusz, egy kellemes nyújtás után könnyebben tudsz elaludni!

5. Feküdj le 15 perccel korábban
Apróságnak tűnhet, de próbálj meg negyed órával korábban ágyba bújni, mint azt tervezted. Ez segít a nehezen elalvóknak behozni az álomba szenderüléssel töltött időt. Nem beszélve arról, hogy 15 perc is sokat segíthet azoknak, akiknek nincs elegendő idejük aludni. A kialavatlanság hosszútávon súlyos egészségügyi és mentális problémákat okozhat, és rányomhatja bélyegét a hangulatodra is.