Jump to content

Másnaposság ellen - 1. rész

2016. 01. 19. 14:05

A másnaposság olyan dolog, melyet soha senki nem tud elkerülni, viszont ha már ott tartunk könnyen tudunk rajta segíteni a következő tanácsok betartásával.

Víz

A túlzott alkoholfogyasztás a sejtek kiszáradásához vezet, így dehidratálttá teszi a szervezetet. Mindjárt felkelés után igyál egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet, így enyhíthetsz a kiszáradás okozta rossz közérzeten.

Meleg leves

Egy nagy tányér erő- vagy zöldséglevessel pótolhatod azt a nátrium- és káliummennyiséget, melyet az alkoholfogyasztáskor veszített a szervezeted. Ha kellemesen meleg hőmérsékleten fogyasztod, megnyugtatja a háborgó gyomrot.

Uborkalé

Népi megfigyeléseken alapszik, hogy az uborkalé enyhíti a másnapos tüneteket. A hűs és sós lé pillanatok alatt helyrehozza a háborgó gyomrot. Természetesen csak akkor fogyaszd, ha nem vagy rosszul a szagától!

Szénhidrát

Az alkoholfogyasztás az aminosavak szintjét is csökkenti a szervezetben, ahogyan a vitaminokét és az ásványi anyagokét is. Egy kevés szénhidrát - tészta vagy sütemény - elfogyasztásával azonban pótolhatod az elveszett aminosavakat, és enyhítheted a másnaposságot.

Sör

Bizonyára ismered a kutyaharapást szőrével című népi gyógymódot. Egy pohár sör valóban segíthet a reggel rád törő hasogató fejfájáson és rosszulléten. Azt azonban vedd számításba, hogy ezzel elnyújtod a regenerálódás idejét.