Jump to content

Ezekben az időpontokban semmiképp ne egyen!

2016. 02. 10. 16:31

A kutatók kitalálták, hogy három olyan piros betűs időpont van a napnak huszonnégy órájában, amikor semmiképp nem szabad ennünk, kiváltképp ha éppen fogyókúrázunk. Ha minden igaz, 11 óra 01 perckor, 15 óra 14 perckor és 21 óra 31 perckor nem kevesebb mint 750 kalóriát pusztíthatunk el, ez pedig szabotálhatja a tervünket arról, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól.

A kutatás vezetője és a Forza Supplements igazgatója Lee Smith szerint komoly hibát követ el az a fogyózó, aki kihagyja a reggelit, hiszen ha kimarad az első étkezés, akkor 11 órára pont elég éhesek leszünk ahhoz, hogy (szinte) bármit felfaljunk, ezért is lett ez az egyik kritikus időpont. A második, azaz 15.14-es evésért általában a stressz tehető felelőssé, az irodai dolgozók ilyenkor kontráznak rá az ebédre valami rágcsálnivalóval. A tanulmány arra is rámutatott, hogy az esti forró ital fogyasztása is könnyebben csábít nassolásra, ráadásul a 21.31-es időpont azért is fontos, mert ekkor harapnánk legszívesebben valamit a tévé előtt ülve.

"Egyre jobban figyelünk arra, hogy milyen tápanyagokra van szükségünk, és arra, hogy a főétkezések során minél egészségesebb dolgokat együnk. A kutatásban szereplő három időpont az, amikor tönkretehetjük az addig elért eredményeinket. A napi kalóriabevitelt ilyenkor akár 750 kalóriával is megdobhatják azok, akik nem elég erősek ahhoz, hogy ellenálljanak a kísértésnek" - tette hozzá a szakértő.

Az időpontokon túl a dietetikusok a kávéházakat nevezték meg a diétázók rémálmának, mert ezekben nagy a kísértés, hogy elfogyasszunk egy cukros üdítőt vagy valamilyen édességet. "A sikeres fogyókúra titka, ha elkerüljük a kávézókat. Úgy viselkedünk az ilyen helyeken, mint a gyerekek az édességboltban. Pedig hiába csomagolunk magunknak friss, egészséges ételeket ebédre, ha utána agyonvágjuk az egészet egy kávézóban" – világít rá Lee a lényegre

A táplálkozáskutatók továbbá figyelmeztetnek, hogy a munkahelyen ne nagyon teázzon vagy kávézzon a kollégákkal, aki fogyni akar, mert ez is plusz kalóriákat jelenthet. Bizony, akár hiszi, akár nem, a munkatársak a legnagyobb szabotőrök.