A kutatás vezetője és a Forza Supplements igazgatója Lee Smith szerint komoly hibát követ el az a fogyózó, aki kihagyja a reggelit, hiszen ha kimarad az első étkezés, akkor 11 órára pont elég éhesek leszünk ahhoz, hogy (szinte) bármit felfaljunk, ezért is lett ez az egyik kritikus időpont. A második, azaz 15.14-es evésért általában a stressz tehető felelőssé, az irodai dolgozók ilyenkor kontráznak rá az ebédre valami rágcsálnivalóval. A tanulmány arra is rámutatott, hogy az esti forró ital fogyasztása is könnyebben csábít nassolásra, ráadásul a 21.31-es időpont azért is fontos, mert ekkor harapnánk legszívesebben valamit a tévé előtt ülve.
"Egyre jobban figyelünk arra, hogy milyen tápanyagokra van szükségünk, és arra, hogy a főétkezések során minél egészségesebb dolgokat együnk. A kutatásban szereplő három időpont az, amikor tönkretehetjük az addig elért eredményeinket. A napi kalóriabevitelt ilyenkor akár 750 kalóriával is megdobhatják azok, akik nem elég erősek ahhoz, hogy ellenálljanak a kísértésnek" - tette hozzá a szakértő.
Az időpontokon túl a dietetikusok a kávéházakat nevezték meg a diétázók rémálmának, mert ezekben nagy a kísértés, hogy elfogyasszunk egy cukros üdítőt vagy valamilyen édességet. "A sikeres fogyókúra titka, ha elkerüljük a kávézókat. Úgy viselkedünk az ilyen helyeken, mint a gyerekek az édességboltban. Pedig hiába csomagolunk magunknak friss, egészséges ételeket ebédre, ha utána agyonvágjuk az egészet egy kávézóban" – világít rá Lee a lényegre
A táplálkozáskutatók továbbá figyelmeztetnek, hogy a munkahelyen ne nagyon teázzon vagy kávézzon a kollégákkal, aki fogyni akar, mert ez is plusz kalóriákat jelenthet. Bizony, akár hiszi, akár nem, a munkatársak a legnagyobb szabotőrök.