Jump to content

Ezt próbáld ki! - Fitfutball

2016. 08. 03. 13:51

Igen, ilyen is van. De mi ez? Magyar találmány és nem kell hozzá más, csak egy labda. Érdekes, technikás és izzasztó egyszerre.

A Fitfutball, avagy a fitnesz és futball magyar találmány. Ahogyan az edzésmódszer kidolgozói fogalmaznak, a Fitfutball voltaképpen a labdaszelídítés művészete. Labdával végzett speciális gyakorlatok összessége, hivatalos definíciója szerint a „ labdarúgó mozgáskultúra stílustechnikai elemeinek oktatása formagyakorlatokon keresztül, aerobik jelleggel (aerob edzésmódszerrel), kondicionáló és zsírégető hatással.” (www.fitfutball.hu)

Voltaképpen ezek a gyakorlatok mindenki számára ismerősek lehetnek, aki már valaha rúgott labdába, az használta így a lábát és a testét. A mozdulatok ugyanúgy derenghetnek a grundról, a suliból, vagy akár hivatalos fociedzésről.

A Fitfutball lényege, hogy az említett mozgáskultúra egységbe van öntve, úgy, hogy a technika és kondíció egymással párhuzamosan, egymást erősítve fejlődjön. Az új sportág, amelyet zenére, csoportban művelnek egyszerre ügyességi és fizikai kihívás. Koncentrációt, valamint erőkifejtést igényel, ezáltal összetett. Gyerekeknek, felnőtteknek, amatőröknek és sportolóknak egyaránt ajánlják. Akár futballistáknak is, legalábbis azoknak, akik nem szégyellik megméretni és ha szükséges, esetleg fejleszteni technikai repertoárjukat, illetve tudásukat.