Szigorú szabályai vannak a chiamag (magyarul aztékzsályamag) forgalmazásának, olvasható a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal közleményében: csak előrecsomagolt formában, vagy csak bizonyos ételek összetevőjeként lehet forgalomba hozni.
A közlemény szerint „pozitív tulajdonságai mellett azonban a chiamagnak lehetnek káros egészségügyi hatásai is”, túlzott fogyasztása – pont a magas rosttartalom miatt – emésztőrendszeri problémákat is okozhat, ezért napi 15 grammnál semmiképp sem ajánlatos többet fogyasztani.
Az sem zárható ki, hogy a chiamag allergiát okozhat, néhány esetben keresztallergiás reakciókat is kiválhat a szezámmagra és mustárra érzékenyeknél.
Az előírások szerint összetevőként kizárólag pékárukban, reggeli gabonapelyhekben, valamint gyümölcs-, csonthéjas és magkeverékekben legfeljebb 10 százaléknyi mennyiségben lehet jelen az aztékzsályamag. A magot törve vagy őrölve pedig legfeljebb 15 g/450 ml mennyiségben adagolhatják gyümölcslevekhez és gyümölcsital-keverékekhez.
Vagyis nem árusítható „chiapuding”, „chiajoghurt”, sem más hasonló dolog.