Jump to content

Szombaton tartják a rákosmenti egészségnapot

2018. 02. 25. 13:33

Szombaton tartják a rákosmenti egészségnapot, az előadásokon többi között a daganatos betegségekről, az allergiáról, a balesetmegelőzésről és a kisgyermekek mozgásfejlődéséről lesz szó.

Rabb Edit, a rendezvény főszervezője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában azt mondta, idén a család lesz a fókuszban. Tanácsokat adnak a gyermekvállaláshoz és baba-mama tornát is tartanak.

Az allergiafajtákról szólva azt mondta, hogy a hideg idő alatt főleg a lakásban lévő poratka okozhat problémát, de a pollenallergiásoknak már februárban is készülniük kell, mert a gyógyszeres kezelést már a szezon előtt kell elkezdeni. 

Az ételallergiások helyzete bonyolultabb, ők ugyanis csak úgy tudják megelőzni a tüneteket, ha kihagyják az étrendjükből az allergiát kiváltó termékeket - tette hozzá -, megjegyezve, hogy a többszörös allergiát a legnehezebb kezelni. Rabb Edit kiemelte, hogy a mogyoró különösen veszélyes, mert például a gyógyszerekben, ételolajokban, kekszekben, kenyérfélékben, süteményekben is előfordulhat, és a legkisebb mennyiségben is okozhat fulladásos tüneteket. Csecsemőkorban a leggyakrabban a tejfehérje-allergia jelentkezik.

A rákosmenti egészségnapot a XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Házban rendezik meg.

(Forrás: MTI)