Jump to content

Indulhat a reggel jobban is

2019. 02. 21. 19:00

Viccesen fogalmazva vannak olyanok, akik számára az ébredés utáni időszakban az egyedfejlődés minden állapotát megélik, egyszóval számukra nehezen indulnak a reggelek.

Van egy jó (vagy rossz) hírünk, minden nap van reggel, így az is általános, ha fel kell ébrednünk. Hogy a reggelek nem csak nyűggel, bajjal, álmossággal és fáradtsággal kezdődjenek, úgy tenni kell azért.

Az ágyból való kikelés, az ébredés még azok számára sem biztos, hogy a legjobb pillanat, akik tele vannak élettel, lendülettel. A reggeleknek energikusnak kellene lenniük, hiszen egy nap pihenés utáni ébredés után vagyunk. Ez mégsem így van egyeseknél. Ha nem szeretjük ezt az állapotunkat, akkor azon változtathatunk úgy, hogy a reggelt azonnal langyos vízzel indítunk. Aki merészebb, és nagyobb frissességre vágyik, nem ódzkodik a fanyar íztől reggel sem, az citromos langyos vizet is fogyaszthat. Ezzel támogatjuk az anyagcserénket, hiszen azonnal beindítjuk. A folyadékpótlás amúgy is nagyon fontos, és ha már reggel hozzászokatjuk magunkat a víziváshoz, akkor a napi vízigényünk egy részét már magunkhoz vesszük. Ha a víz unalmasnak tűnik, felválthatja az egy kellemes zöld tea, amit érdemes mindentől mentesen fogyasztani.

A meditációt gyakran ajánlják az elménk lecsendesítésére. Ha azt hiszed, hogy neked nem megy a meditálás, akkor csak kezdd el úgy, hogy a szokottnál fél órával korábban ébredsz. Habár elsőre hihetetlennek tűnő ötlet azért, hogy a reggelünket fittebbé tegyük, valójában nagyon sokat adhat az nekünk, ha a reggelt magunkkal tudjuk tölteni és azt hatékonyan. A reggeli italod elfogyasztása már egy kis magadra figyelést ad, de ezután keress egy kényelmes helyet a meditációra. Ülj le, hunyd be a szemed és koncentrálj magadra, a légzésedre, majd gondold át a napodat. Figyelj a teendőidre. Ez már önmagában meditáció, de ha szervezettebb meditációra vágysz, keress az interneten. Bőven fogsz találni.

A meditáció helyett vagy mellett (ha van rá időd), akkor menj el sétálni vagy kocogni. Megfelelő bemelegítés után igazán felpörgeti az testet és a szellemet is. Az ezt követő váltózuhany ugyancsak felpezsdíti a testet is és jó hatással van a tudatra is.

A reggelek ugyan a rohanásról (nem a reggeli mozgásról) szólnak, de igyekezz úgy időzíteni a reggeledet, hogy mindenképpen beleférjen egy egészséges reggeli is. Ha tehetitek, akkor az egész család egyen együtt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegkalauz.co.hu | képek: pixabay.com)