Jump to content

Beindító

2019. 09. 05. 19:00

Megkezdődött most már a gyerekek számára is a napi elfoglaltság, amelyet az iskola ad. Jóval korábban kell kelnie szülőnek és gyermeknek is egyaránt, hogy mindenhová időben érjenek el.

Nemcsak szervezést, de életmódban való változást is megkövetelhet az, hogy a reggelek a lehető legkevésbé nyűgösen induljanak. Jól tudjuk, hogy a jó reggel mennyire meghatározhatja a napunkat, mint ahogy a rossz beárnyékolhatja.

Az is közismert, hogy a reggeli az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb) étkezésünk, így egyáltalán nem mindegy mivel indítjuk el magunkat. Sokféle tápanyag kell a szervezetünknek ahhoz, hogy jól működjünk. Kevés és nem megfelelő minőségű étellel is elműködik az ember, de ha azt szeretnénk, hogy egészségesek és energikusak is maradjunk, akkor oda kell figyelnünk arra, hogy mivel táplálkozunk.

A jó reggeli a hangulatunkat és a napi lendületünket is megadhatja. A kávé nagyon sokak napindítója, de emellett nem szabad megfeledkezni a rostban gazdag ételekről sem. A legjobb megoldás lehet a zöldségek, gyümölcsök fogyasztása, amelyeket nyersen vagy akár turmix formájában is elfogyaszthatunk. Reggelinek kiváló, telíti a gyomrot, frissít, energiát ad, kellő rosttartalma szükséges a megfelelő emésztéshez. Az sem baj, ha többet készítesz, és magaddal viszed, így akár munka közben is kortyolható a finomságból.

Nemcsak étellel tarthatod magadat frissen, hanem az illatok is nagy hatással vannak ránk. Míg lefő a kávé, elkészül a tea, néhány csepp illóolaj segítségével frissülhet a tudatunk. Napközben, akár a munkahelyen egy papírzsebkendőre vagy vattakorongra csepegtetett illóolaj jó hatással lehet rád, és aki arra jár.

A reggel sokak számára nyűgös, nehézkes, ezért nem mindegy, hogyan indítjuk. Keresd meg a kedvenc zenédet és engedd meg, hogy felpörgessen.

A zene arra is okot adhat, hogy megtornáztasd magad. Néhány fejkörzés, a kezek, lábak megmozgatása, helyben futás, vagy akár egy könnyed kocogás sem rossz. Amennyiben időd és energiád, valamint lehetőséged is van rá, reggel pattanj kerékpárra vagy indulj el gyalog a munkahelyedre. Séta vagy tekerés közben megszabadulhatunk a feszültségektől, akár a gondolatainkat is összeszedhetjük.

Ha az a reggel számodra túl sok, akkor a zenét párosítsd össze azzal, hogy odafigyelsz a légzésedre. Mélyen lélegezz, orron szívd be és hagyd, hogy teljesen kiürüljön a tüdőd úgy, hogy a szádon át engeded ki a levegőt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)