Jump to content

Hideg esetén (is) jöhet a gyógyvíz

2019. 10. 17. 19:00

Itt az ősz, amely színeiben örömöt okozhat számunkra, de az őszi időjárás csak előjegyzője lehet annak, hogy mi vár ránk a télen. Most hálásak lehetünk, mert kellemes, napos napoknak lehetünk részesei, de hamarosan biztosan érkezik a hideg.

Az ősz kezdetével többen kezdünk bele az immunrendszerünk felerősítéséhez vitaminokkal, egészséges életmóddal.

Napsütésben ugyan még gazdag napokat élünk meg, de sejthető, hogy ez nem marad így végig. A jelenlegihez hasonló időjárást ki kell élvezni, mert nem tudhatjuk, hogy meddig fog tartani. Amikor azonban szürkébbek lesznek a nappalok, hideg és eső fogad minket, a kedvünk is hasonlóvá válhat.

A nyaralások ideje már a múlté, már csak az akkor készített fotók és videók nézegetésével eleveníthetjük fel magunkban, de senki sem mondja azt, hogy ne lehetne ősszel is kirándulni, kényeztetni testünket és lelkünket egy kellemes wellness kikapcsolódással. A családok részére igazi kikapcsolódás és felüdülés lehet. Az egészségügyi problémák esetében a gyógyvizes fürdők használata lehet célszerű.

A gyógyfürdők azok az intézmények, a valamilyen betegséggel küzdő, az állandó fájdalommal élők gondjaira adhatnak megoldást.

A gyógyvizek hatását bárki élvezheti, hiszen hazánk bővelkedik a jó minőségű gyógyvizekben és gyógyvizes fürdőkben. Mindenféle panasz nélkül is igénybe vehetjük a gyógyvizek jótékony hatását, azonban egyes betegségek esetén a szakorvos rendelhet el gyógyvizes kezelést. A fájdalmak enyhülése, a fizikai állapot javulása mellett arra is esély van, hogy a beteg lelkiekben is jobban érezze magát.

A gyógyvizek gyógyító hatása bizonyított, ez nem kétséges. Még az egészségügyi gondoktól mentes személyek is élvezhetik a vizes közeget, hiszen a vízben való mozgás ugyanúgy jó hatással van a testre és a lélekre egyaránt.

A gyógyvíz sokféle betegség kezelését segítheti. A sportolásból adódó, vagy mozgás következtében bekövetkező sérülések gyógykezelése is történhet gyógyvízzel. Mozgásszervi problémák, nőgyógyászati, érrendszeri problémák kezelésében is segíthet a gyógyvíz.

A gyógyvíz adta jótékony hatást nemcsak a betegségben szenvedők, a fájdalommal élők használhatják ki, hanem az egészséges testre is ugyanolyan jó hatással van. Éppen emiatt turisták, gyermekes családok ugyanúgy élvezhetik a gyógyvizes fürdőzést. A gyerekek amúgy is imádják a vizes közeget, a szülők pedig testileg és lelkileg is pihenhetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)