Jump to content

Csüccs a székbe!

2019. 11. 14. 19:00

Az arcunkon a szemünk a legbeszédesebb addig, amíg megszólalunk. A fogaink mennyisége és minősége is meghatározza a megjelenésünket, ezért még inkább érdemes vigyázni fogaink épségére.

Fogmosás ide vagy oda, a fogak minőségében betegség, várandósság, sérülés is elindíthat olyan folyamatokat, amely a fog romlásához, elvesztéséhez vezethet. Ma már az eredeti fogakhoz nagyon hasonló műfogsor készíttethető, de nemcsak anyagiakban sok, hanem időben is, mire elkészülnek.

A modern technika begyűrűzik az életünkbe is, egyértelmű, hogy az orvostudományban is jelen van. Ez számunkra csak előny, és a fogászatban is megmutatkozik az innováció.

Abban a világban élünk, amikor 3D-s nyomtatással lehetőség van hiányzó végtag élethű másának elkészítésére, de még szerveket is elő lehet ezzel a technikával állítani. A 3D-s szkenner használata már a fogászatban is használatos.

Ez nagyon jó hír számunkra, mert a szakember munkáját is megkönnyíti, valamint sokkal precízebb, tökéletesen passzoló koronát és fogakat kaphatunk. A szkennelés folyamata is gyors, de a gyógyulásé is. Márpedig a fogpótlás legijesztőbb tényezője az idő, a fájdalom és a pénz.

Az új 3D-s módszerrel azonban a pótlás elkészülése is sokkal gyorsabb, valamint a gyógyulás is.

Nagyon sokakat zavar a hiányos fogsora, mert tényleg a személyi higiéniát is mutatja, ám nagyon nehéz rávenni magunkat a procedúrára, mert mind időben, mind pénzben sokba kerül, nem beszélve a fogorvosi miliőről, amelyet sokak a végtelenségig halogatnak. A közérzet, a jó megítélés és az esztétikum miatt sem mindegy, hogy milyen a fogazatunk. Az új technika hozzásegíthet a gyorsabb pótlásra. Itt tartunk most:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=BsO5WOmNVU0&feature=emb_logo)