Jump to content

Engedd meg magadnak, hogy elengedd a stresszt

2019. 12. 12. 19:00

Bármerre megyünk és nézünk, mindenki a karácsonyra készül, amely önmagában örvendetes lenne, de egyben nagy hajtással is jár. Év végére totálisan kimerülünk.

Az év végéknek márpedig nem kötelezően arról kellene szólniuk, hogy maréknyi energiánkat is elveszítsük a karácsonyi készülődésben, hanem szeretettel kellene a szeretet ünnepére hangolódni.

A rohanás mindennapjainkban jelen van, akárcsak a stressz is. Ha nem akarjuk magunkat kikészíteni, és teljesen elveszíteni akkorra, amikor éppen a családi és baráti találkozásokról, összejövetelekről kellene szólnia, nos, akkor bizony arra kell megoldást találnunk, hogy örömet leljünk még a nehéz napokon is. Ezért mi magunk sokat tehetünk. Ápolhatjuk lelkünket jó zenékkel, filmekkel, hobbink űzésével, de a test egészségére is ügyelni kell.

A téli időszakban nehezebb hozzájutni a megfelelő mennyiségű vitaminmennyiséghez, ezért azt úgy is pótolni lehet, ha komplex vitaminokat szedünk. Emellett elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás.

A sportolás télen sem tiltott, sőt! Add meg a testednek a mozgás lehetőségét. A karácsonyi eszem-iszom idején különösen jót fog tenni, hogy megmozgassuk a testünket, sőt az emésztésnek is.

Oda kell figyelni testünk jelzéseire. A kimerültség jeleit is észre kell venni. Nem mindenki képes a meditációra, de az is jót tehet a léleknek, szellemnek, ha el tudunk vonulni egy csendes sarokba, ahol magunk lehetünk a gondolatainkkal. Elég, ha csak arra koncentrálunk, hogyan lélegzünk.

Amikor csak tehetjük, pihenjünk. A hétvégéken engedjük meg a hosszabb ideig való alvást, és ezekben a napokban a koffeinfogyasztást mérsékeljük minimálisra.

A lelki feltöltődésre szükségünk van, és ezt a családunk, szeretteink is tudják segíteni. Ehhez csak egy ölelésre van szükség.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)