Jump to content

Lehet az egészséges, ha te készíted el

2020. 01. 07. 19:00

Az egészségtudatos életmódba nem fér bele az előre feldolgozott és az egészségtelen ételek fogyasztása. Azaz alapos és tudatos alapanyagok összeválogatásával készíthetjük el igazán egészséges táplálékunkat.

Ha egészségtelen ételeket kellene megemlíteni, akkor sokan azonnal megemlítenék a hamburgert. Gondoljunk csak bele, hogy valójában egy hamburgerzsömléről van szó, amelyet csupa egészséges, zöldséggel tömött, rostban és fehérjében gazdag alapanyaggal töltjük meg. Mi ebben az egészséges?

Az, ha mindezt gyorsétteremben kívánjuk megvásárolni. De mi van akkor, ha mi magunk készítjük el?

Ebben az esetben már a hamburger igenis egészséges élelmünk lehet. Feltéve, hogy a hamburgerzsemlét is mi magunk készítjük el, vagy ahhoz teljes kiőrlésű terméket vásárolunk. Az egészséges, otthon készített hamburger alapja az, hogy odafigyelünk arra, mit és milyen minőségűt vásárolunk. A hamburgerpogácsát készítsük el sajátkezűleg. A hentesnél beszerzett darálthúsból összegyúrt húspogácsa készülhet disznóhús helyett csirkéből vagy pulykából is.

Kedvünkre ízesíthetjük az otthon elkészített hamburgert. Ez nagy szabadságot is adhat. Ha egy családtagunk nem szeret valamilyen hozzávalót, akkor helyette rakhatunk bele mást. A megszokott zöldségeken kívül kerülhet az otthoni hamburgerbe sokkal vegyesebb zöldségkínálat, mint amelyet a gyorsétteremben kínálnak. Szóba jöhet a paprika, paradicsom, saláta, a kígyóuborka vagy akár a savanyúuborka. Kerülhet bele gomba, spárga, de aki kedveli a sós és édes ízek keverékét, azok akár gyümölcsökkel is kombinálhatnak.

A hamburgerhez használt öntetet is kötelező saját magunknak elkészíteni. Sőt, még a sajtokat is összeválogathatod úgy, hogy igazi házi készítésű sajtokat vásárolsz.

Az egészségtudat jegyében a sültkrumpli nem kötelező tartozik, így azt lehet mellőzni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)