Jump to content

A forró fürdő faraghat

2020. 01. 16. 19:00

Tél van, kétségtelenül, és ezt az időjárás is alátámasztja. Ennek van rendje, de attól még vágyhatunk a melegre.

A fárasztó hétköznapokat szeretjük magunk mögött tudni. Csak arra vágyunk, hogy hazaérjünk és átadhassuk magunkat a pihenésnek. Ha kellően átfagytunk odakint, akkor bent bizonyára a meleget kívánjuk. Jól esik a meleg tea, forró csoki és a fürdő.

A forró fürdő jót tesz a leléleknek, a fáradt testnek is. Sőt, mondunk neked talán valami újat is. Még talán örömet okozunk is azzal, hogy a meleg fürdővízben való áztatás nemcsak az énidőt töltheti ki, amely jó hatással lehet a szellemünkre, és nemcsak ellazíthatja a testet, hanem még kalóriát is éget.

Kutatásokkal vizsgálták azt, hogy milyen hatással van az ember szervezetére a forró fürdő. Az eredmények szerint a test energiafelhasználása ilyenkor megnövekszik. Ez azt jelenti, hogy csökken a vércukorszint anélkül, hogy bármilyen testmozgást végezne az ember.

Annak, hogy egy fürdőzéssel kalóriát égessünk el, megfelelő feltételeknek kell együtt lenniük. Fontos a víz hőmérséklete, amelynek nem szabad 40 °C alá süllyednie, vagyis folyamatosan ezt a hőmérsékletet kell tartani. Ha tehát ennél alacsonyabb hőfokú vízben pihentetjük a testünket, ne várjunk csodákat. A tartósabban magas hőmérséklet – mint akár a szaunázás, intenzív testmozgás – biztosítja azt, hogy a vércukorszint csökkenjen a szervezetünkben.

Aki így szeretné a testformálást megvalósítani, valószínűleg nem fog sikerrel járni. Ha azonban az egészséges étrend mellett, az aktív mozgás is beillesztett az életünkbe, valamint szeretünk forró fürdőt venni, akkor eredményt érhetünk el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)