Jump to content

Egy megkoronázott vírus hódítása

2020. 01. 28. 19:00

Minden kornak megvan a maga rettegett kórja. A rákos megbetegedések mellett más fertőző betegségektől is mindig tartanunk kellett a múltban, ahogy a jelenben is.

Amint az egyik eltűnik, új jelenhet meg. Az újonnan megjelent koronavírusról sokféle információt lehet hallani, és azt is tudjuk, hogy már halálos áldozatokat is követelt a betegség. Mi ez az újonnan feltűnt vírus, és van-e félnivalójuk a magyaroknak?

A koronavírus kétségkívül létező. Sőt ténylegesen követelt a betegség halálos áldozatot is. A koronavírus egy olyan súlyos tüdőgyulladás Kína egyik tartományából indult el „hódító” útjára. Azóta már az ország több pontján karanténokat állítottak fel azért, hogy megelőzzék a fertőzés terjedését.

Interneten sokfélét lehet olvasni. Amit érdemes erről a betegségről az az, hogy nem ismeretlen a tudósok számára. Létezése már 1960 óta ismert. Nevét arról kapta, hogy a vírus koronához hasonló felépítésű. A koronavírus tünetei a megfázásos megbetegedés tüneteihez nagyon hasonlatos. Akinek erős és egészséges az immunrendszere, minden további nélkül leküzdi.

A most feltűnő, a koronavírus egy újabb fajtája most ütötte fel a fejét Közép-Kína egyik nagyon népes városában. A vírus nemcsak emberek között terjed, hanem állatról emberre is, így elképzelhető, hogy akár valamilyen hústermékből indult el.

Az eddigi adatok szerint közel háromezer ember fertőzését okozta a koronavírus, és az általa elhunyt emberek száma nyolcvan körüli.

A magyarok védettek tudnak maradni, feltéve, hogy nem akar éppen valaki Kínának az érintett tartományába utazni. Ettől óvva intenek mindenkit.

Az ismert, hogy néhány magyar állampolgár él és dolgozik a koronavírus kiindulópontjának területén. Mindannyian egészségesek, és a megfelelő higiéniát tartva megóvhatók.

A koronavírus szájon át és levegőben terjed, ezért a maszk és a gyakori kézmosás különösen javasolt. A fertőzés hasonló lefolyású lehet, mint egy influenzás megbetegedés. Az erős immunrendszer segít leküzdeni az influenzát és a koronavírust is. Hazánkban azonban nincs ilyen koronavírussal fertőzött személy és azt is érdemes tudni, hogy évente többen halnak bele az influenzába is, akinek nem tudja felvenni a harcot a szervezete. Pánikra tehát nincs ok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)