Jump to content

Bezár Magyarország

2020. 03. 17. 19:00

Olyan új helyzet állt elő, amellyel a magyar nép még sosem találkozott. A problémát együtt kell megoldanunk, de egyénenként is van dolgunk.

Hétfőtől elrendelték, hogy a gyerekek nem látogathatják az iskolákat, így az otthoni, távtanulás módszere lép életbe. Erre eddig nem volt példa, sem felkészülés, így az átmeneti napok arról szólnak pedagógusnak, gyermeknek és szülőnek is, hogy elsajátítsák az otthoni tanuláshoz szükséges lépéseket.

Várhatóan egyre emelkedni fog a koronavírussal fertőzött betegek száma, még így is, hogy az iskolák zárva vannak, sok helyen már a bölcsődék és óvodák sem nyitottak ki. Azóta tovább szigorodott az élet hazánkban. Hétfő éjféltől betiltottak minden rendezvényt. Zárva tartanak a szórakozóhelyek, így az otthoni mozizásra kényszerülünk. Sporteseményeket csak úgy lehet lebonyolítani, ha az szurkolók, közönség nélkül zajlik le. A magyar határokat lezárták, ami azt jelenti, hogy csak magyar állampolgárok térhetnek haza országunkba. Korlátozott nyitva tartással működhetnek az éttermek és a kávézók, egyedül az élelmiszerboltok maradhatnak tovább nyitva. A korlátozások, a bezárások hatalmas gazdasági kiesést jelentenek az ország számára, de a legfontosabb kincsünk az egészségünk.

Mindezeket a további óvintézkedéseket azért vezették be, mert várhatóan egyre több beteg fog feltűnni. Az érintkezés lecsökkentésével pedig csökkenteni lehet a további vírusfertőzés esélyét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)