Jump to content

Kénytelen kihagyások

2020. 03. 24. 19:00

Kétségtelen, hogy az egész ország életére rátelepedett a koronavírus-járvány miatti elővigyázatosság. Van, aki retteg, azért sem mozdul ki az otthonából, mások kevésbé rettegnek, de embertársaik védelme érdekében mégis átszervezik életüket.

A betegségektől való félelem most felerősödhet az emberekben, hiszen a média is rásegít erre, de egy biztos, hogy a legtöbben elővigyázatosabbá váltunk. Többször és alaposabban mosunk kezet, aki tud, az otthon marad. Ha a saját egészségünket és életünket nem is féltjük, a közelünkben élő idősebbeket és a betegséggel élőket mindenképp féltjük. A veszélyeztettekre való tekintettel vagyunk, és betartjuk azokat a szabályokat, amelyeket megkövetelnek tőlünk.

A legjobb, amit csak tehetünk az, hogy otthon maradunk. Éppen emiatt az utazásokat érdemes lemondani. A legnagyobb felelőtlenség, ha a magunk szórakoztatását előbbre helyezzük mások egészségénél. Hiába nem gondoljuk azt, hogy minket megtámadhat a koronavírus, és hiába nem gondoljuk úgy, hogy tünetmentes hordozókká válhatunk, ezzel veszélybe sodorhatjuk azokat a személyeket, akik számára fokozott kockázatot jelent. Főleg azoknak az országoknak az elkerülése javasolt, ahol a koronavírus már megjelent. Habár már egyre több ország zárta le határait a nem állampolgárai számára.

A vírus megjelenését követően a legtöbb hazai rendezvényt, sporteseményt lemondták, törölték, az alkalmat másik időpontra helyezték át, de még mindig lehetnek olyan nemzetközi események, amelyekre hivatalosak lehetünk. Ugyancsak nagy a kockázata annak, hogy a sok és többféle országból érkező személy között tünetmentes fertőzött legyen, így saját magunkat, családunkat, környezetünket megfertőzhetjük. Érdemes lemondani ezeket az eseményeket is.

Azokban a munkakörökben, ahol kivitelezhető az otthoni munka végzése, akkor home office üzemmódba álltak, azonban ez sok esetben nem megoldható. Még ha kiváló alkalom is egy csapatépítő alkalom, és erre az időszakra volt tervezve, valószínűleg a vezetés már lemondta azt még akkor is, ha belföldi rendezésű csapatépítő tréninget szerveztek. A külföldi, hasonló alkalmakat pedig ki tudja, hogy meddig, de el kell felejteni.

Az iskolák bezárásával távoktatásra kényszerítettek minden diákot és pedagógust is. Ez sok esetben nagyobb megpróbáltatás, mint a megszokott rendben iskolába járni. Nemcsak iskolába nem kell és nem is lehet járni, hanem a betervezett osztálykirándulásokat is sorra mondják le az osztályfőnökök, pedagógusok, mert a gyerekek nem úgy figyelnek a higiéniára, pláne nem egy osztálykirándulás során. A megelőzés érdekében a szülők sem engedik most gyermekeiket semmilyen kirándulásra, és hasonlóan gondolkodnak a pedagógusok is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)