Jump to content

Ősz hajszál idő előtt

2020. 05. 28. 19:00

A deresedő halánték akár sármot is kölcsönözhet a férfiak számára. Esetükben a kopaszodás sokkal félelmetesebb jelenség lehet, a nők pedig az ősz hajszálakat igyekeznek eltusolni hajfestéssel.

A genetikának is köszönhetjük azt, hogy az öregség szemmel látható jelei mikor jelentkeznek. Sokakat megrémiszt az első ősz hajszál megjelenése és még nagyobb rémületet kelt akkor, ha az nagyon korán tűnik fel. Olyan rettentő élmény lehet az eredeti hajszíntől eltérő szál megjelenése, hogy azonnal el szeretnénk tüntetni. Nem is gondolunk bele abba, hogy az ősz szálak megjelenéséről mi magunk is tehetünk, nemcsak a genetika.

A legtöbben nem is sejtik, hogy az életmóddal is járhat az, hogy korábban feltűnnek a fehér hajszálak, mint azt szeretnénk. A modern világ nem csak azt jelenti, hogy egyre fejlettebb technikával vagyunk körbe véve, hanem azt is, hogy az élelmiszereink is megváltoztak. Egyre több a feldolgozott élelmiszer, a mesterséges anyagok felhasználása, amelyek hatással vannak szervezetünkre is. A mesterséges ízfokozók, színezőanyagot, tartósítószerek hatását még csak most kezdjük igazán megtapasztalni. A cukorfogyasztás és az állati fehérje is hozzájárulhat ahhoz, hogy ideje korán jelentkezzenek az ős szálak.

A táplálkozás módja és milyensége hat az egészégünkre, ez teljesen egyértelmű, így a szépségünket is befolyásolhatja. A korán jelentkező fehér hajszálakért felelős lehet a már említett genetika, egyes gyógyszerek mellékhatása is lehet, valamint a túlzott és tartós stressz is hozzájárulhat a korai őszüléshez.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)