Jump to content

Járj szabadon!

2020. 06. 04. 19:00

Engedd meg magadnak a lazaságot, és ha már az idő is engedi, akkor rúgd le lábairól a cipőt, papucsot és élvezd a természet közvetlen közelségét.

A lábaink fontos végtajaink kétségkívül, de ha az egészségedért is tenni akarsz, valamint vágysz a szabadságra, azt akár a mezítlábas járkálással is megadhatod magadnak.

A mezítlábas mozgás jó hatással van a babák mozgásfejlődésére, ezért bármennyire is óvni szeretnénk gyermekeinket, engedjük meg nekik nyáron, hogy minél többet mezítláb játszhassanak. Ezáltal ismerik meg leginkább a környezetüket, fejlődik mozgásuk, lábuk is.

Felnőttként már átélhettük azt, hogy milyen kellemes és kényelmes a zoknik és cipők nélküli lét, de a komforton kívül más előnyét is élvezhetjük.

A mezítlábas járás fejleszti az egyensúlyérzéket és hat a testtudatunkra is. Ha cipő nélkül járkálunk, az befolyásolja a lábmechanikát, és kihat a csípő, a térd mozgására, a törzs izmaira is, így erősödnek és stabilabbá válhatnak.

Erősödnek a lábak is, így leveszi a terhet a hátizomról. Jobban érzékeljük a talajt, így óvatosabbá válhat a mozgásunk is. Egyenesebbé válik a testtartásunk, a fejünket is másképp tartjuk, ráadásul még az esetleges cipő által okozta deformitások mértéke csökkenhet, enyhülhet az amiatt jelentkező fájdalom is.

A mezítlábas járás kellemes, jól és szabadnak érezhetjük magunkat, ha lekerülnek lábainkról a cipők. Ez hat a testre, de a lélekre is, vagyis relaxál.

Külön élmény és hatékonyság lehet, ha különböző felületeket tapasztalunk meg. Azaz jó, ha minél többféle terepet kipróbálunk, úgymint kavics, homok, fakéreg, fű, levelek stb.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)