Jump to content

Nyári diéta és hízás

2020. 06. 11. 19:00

Esős idővel indul a nyár, de már sokan elkezdtek dolgozni a bikinialakjukon. Ez azt jelenti, hogy többen már tudatosan megkezdték a diétát és a rendszeres mozgást, hogy formába hozzák magukat.

A karantén van, akinél inkább a hízást hozta meg, mert az otthonmaradás a több főzést és ezáltal az evés lehetőségét is kínálta, míg mások ezt az időszakot éppen arra használták ki, hogy tudatosan alakítsanak napirendjükön, életmódjukon.

Még azt sem tudjuk, hogy idén használni tudjuk-e fürdőruháinkat a nyaralás során, hiszen a koronavírus miatt óvatosabbak vagyunk, de ettől függetlenül még célunk lehet a plusz kilóktól való megszabadulás.

Ha ez így van, akkor tudatosabban odafigyelünk arra, hogy mit eszünk és rávehetjük magunkat a rendszeres testmozgásra is. A nyári melegben ráadásul könnyebb odafigyelnünk a megfelelő folyadékfogyasztásra is, és még a nehéz ételeket is elkerüljük. Akkor miért tapasztalhatjuk azt, hogy ez a sok összetevő mégsem eredményez fogyást?

A legnagyobb hibát akkor követjük el, ha későn kapunk észbe, hogy formába hozzuk testünket, ezért nagyon drasztikus módon akarjuk azt megvalósítani. Nem is diétának neveznénk ezt, hanem egyenesen koplalásnak, amely során lehet, hogy tapasztaloni lehet a fogyást, azonban nemcsak a zsírréteget használhatja fel a szervezet, hanem az izmokat is.

A nyaralás időszakára sokan készülnek tudatosan úgy, hogy a legjobb formájukat akarják mutatni, de a nyaralás nem az önmegtartóztatásról, a kemény edzésekről szól, így a több hónapnyi odafigyelés és munka eredményét az 1-2 hetes nyaralással gallyra lehet vágni, hiszen megengedjük magunknak a jól megérdemelt fagyit, sört, ételeket. Hosszabbak a nappalok és így többet vagyunk a szabadban, így a vacsora idejét is későbbre halaszthatjuk, ami segíti a hízást. Valamint a hosszabb nappalok eredményezhetik a kevesebb alvást is, amely pedig a lassabb anyagcserével sújtja testünket.

Nos, ez lehet az oka annak, ha a diétázás ellenére sem fogynak a kilók, hanem gyarapodnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)