Jump to content

Az egészség alapja

2020. 06. 18. 19:00

Egészség. Egy szó, amely életünk szempontjából nagyon fontos. Egészséges életmód nélkül is lehet létezni, valameddig.

Aki azonban nemcsak valahogy szeretné leélni az életét, hanem azt könnyedebben, fittebben szeretné megélni, tesz is érte. Az egészséges életmódra való átállás van, hogy nem igényel hatalmas módosítást, csupán a mozgást kell aktívabbá tenni. Mások számára azonban ez sokkal nagyobb váltást jelent.

Az egészséges életmód öt feltétele az, hogy:

Rendszeresítsük a testmozgást. Nemcsak az ülő munkát végzőknek szükséges naponta odafigyelni arra, hogy valamilyen mozgást végezzenek, hanem az egészség megtartása szempontjából is. Ha egészségesek vagyunk, akkor fizikailag is jobban érezzük magunkat, amely a mentalitásunkra is kihatással van.

A fizikai aktivitás mellett természetesen az étrendre is szükséges odafigyelni, mert ezzel segítjük egészségünket, és az alakunk megtartását is. Ha pedig a cél épp a fogyás, akkor még inkább szükséges odafigyelni arra, hogy mit eszünk.

Azt tapasztaltuk már, hogy a fizikai hogylétünk milyen hatással van lelki életünkre is. Minél jobban érezzük magunkat fizikailag, a lelkünk is annál jobb állapotba kerül.

Mindenkinek van valamilyen, az egészségre káros szokása. Ha nem az alkohol, drog vagy a dohányzás rabja vagyunk, akkor lehet, hogy túl sok időt töltünk a telefon nyomogatásával, a számítógép előtt. Mindegy, hogy melyik és milyen mértékű káros szenvedélyünk van, azt szüntessük meg, iktassuk ki és helyette találjunk olyat, ami hatással van a mentális és fizikális egészségünkre is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)