Jump to content

Kórházban is terjedhet

2020. 07. 21. 19:00

A koronavírus tartja lázban a világot. Megtapasztaltuk, hogy milyen egy világszintű járvány térhódítása és hogyan lehet az ellen védekezni.

Magunk mögött tudunk egy járványhullámot, amelynek várhatóan lesz folytatása. Habár feloldották a korlátozások java részét, egyre jobban hasonított már az életünk a járvány előttihez. Csak a szájmaszk viselése és a nagyobb rendezvények eltörlése volt az, ami érvényben maradt, de most újból riasztó adatokat hallunk magunk körül.

Kézfertőtlenítő és maszk a táskában, teljesen alapvető felszerelésünk. Nemcsak azért hordjuk magunkkal, mert a boltokban kötelező használni a maszkot, de magunkat és idős hozzátartozóinkat is szeretnénk megvédeni a koronavírustól. Nem szeretnénk se elkapni, esetleges fertőzés során továbbadni azt. Nemcsak Magyarország küzd a Covid-19 ellen, hanem az egész világ. Nemcsak az utcán, idegenek között járkálva kell tartani a vírustól, hanem kórházi fertőzésként is legalább olyan veszélyes.

A szakértők is ugyanezt mondják a Covid-19-ről, ugyanis a regisztrált megbetegedettek egy jelentős rész éppen a kórházban kapta el a fertőzést. Ennek oka, hogy tünetmentesen is bevihették dolgozók a vírust, és észrevétlenül, pláne akaratlanul is megfertőzhették embertársaikat. Az is lehetséges, hogy a kórházi megfertőződés mögött a nem megfelelő elkülönítés is szerepet játszhat, valamint a koronavírus-tesztet csak napokkal később végezték el a betegeknél, így az szabadon terjedhetett.

A Covid-fertőzés tünetei jelentkezhetnek olyan betegnél, aki kórházban töltött néhány napot, de mivel a vírus 1-14 napig lappang az ember szervezetében, így az nehezen megállapítható, hogy a fertőzést hol és mikor kapta el, így még ha kórházban is kezelték, egyáltalán nem biztos, hogy a Covid-19-vel is a kórházban fertőződött meg.

Túl vagyunk az első hullámon, és ha ez így folytatódik tovább, akkor könnyen lehet, hogy egy újabb körre készülnünk kell. Az óvintézkedéseket, a karantént, úgy tűnik, hogy még komolyabban kell vennünk, ha sor kerül egy hasonló időszakra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)