Jump to content

Bőrvédő nyári megoldások

2020. 08. 04. 19:00

Beköszöntött az igazán tikkasztó hőség, ezért nem is csoda, hogy vagy hűvösbe húzódva, vagy víz közelében igyekszünk a forróságot elviselni.

A nyaralások idejét élve is többet tartózkodhatunk kint a napon, ezért a bőr védelmére különösen körültekintően kell figyelni. Az egyértelmű, hogy a napon való tartózkodásnak (nemcsak napozást értünk ezalatt, hanem kerti munkát, kint végzett munkát, játékot is) súlyos és fájdalmas következményei lehetnek, ha nem ügyelünk magunkra.

Folyadékpótlás

Talán erről feledkezünk meg legkevésbé, hiszen nyáron kívánja a szervezetünk a folyadékot és bőséggel fogyasztunk is vizet. Arra ügyeljünk, hogy a folyadék vizet jelentsen és nem cukros italokat. Bárhová is indulunk, legyen nálunk egy palacknyi víz.

Bőrvédelem

A magas UV-sugárzás káros hatásainak elkerülése érdekében érdemes magas faktorszámú készítménnyel vastagabban bekenni a bőrünket. Ha vízbe is megyünk, akkor ezt sűrűbben szükséges megtenni.
A bőrvédelem nemcsak azt jelenti, hogy a közvetlenül napon tartózkodáskor kell bekenni a bőrünket fényvédő készítménnyel, hanem hidratálni kell a bőrt napozás után is. Különös tekintettel legyünk az arcunkra és adjuk meg a módját úgy, hogy kimondottan arcra való krémet alkalmazunk. A magas faktorszámú naptej használata mellett a napozás utáni krémet sem vonjuk meg magunktól. Ezzel segíthetjük a hidratálást és kellemesebben is érezhetjük magunkat a bőrünkben.

Kalapot a fejre!

A napszúrás, hőguta elkerülése érdekében jó szolgálatot tehet egy kendő vagy kalap, vagy akár baseball sapka is. Az a mozdulat, hogy valamilyen fejfedőt biggyesztünk a fejünkre, igazán hatékony megoldást jelenthet abban, hogy megelőzzük a napszúrás fájdalmas tüneteinek jelentkezését.

Kritikus időszak

Délelőtt 10-től délután 15 óráig érdemes elkerülni a napfürdőzést, amennyiben ez lehetséges. Az árnyék, a hűs, árnyékos helyiségek, a naptól való elbújással meg lehet óvni egészségünket és bőrünket is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)