Jump to content

Vedd komolyan a stresszt

2020. 09. 03. 19:00

Nem lehet teljesen kiirtani az életünkből a stresszt, hiszen minden fronton jelen lehet. Csökkenteni, oldani azért módunkban áll.

Azt a világot éljük, amikor nyomás nehezedik ránk. Felmenőink is küzdöttek ezzel, de egészen más terheket kellett nekik cipelni és más a jelen. Egyszerűen nem is tudjuk teljesen kivonni az életünkből a stresszt, ezért sokkal inkább azon kellene dolgozni, hogy azt hatékonyan tudjuk oldani magunkban. A felgyülemlett, nem elengedett és tartósan fennálló stressz egészségügyi károsító hatása egyértelmű, magunkon is érezhetjük, de akár depresszióvá is fajulhat.

Nem kétséges, hogy aki munkahelyre jár dolgozni, már az utazás, a bejutás, a munkahelyi légkör, a munka minősége és mennyisége miatt is kerülhet stresszes helyzetbe. Sok esetben még otthon sem biztos, hogy le tudunk higgadni. Sőt otthon önthetjük rá fájdalmunkat, sértődöttségünket arra, aki velünk él. A beszélgetés egy jó módja annak, hogy oldódjon a stressz. Ettől függetlenül a probléma nem szűnik meg.

Szomorúságot bármi okozhat, de néhány nap vagy a probléma megoldása után megszűnik a szomorúság. A depresszió azonban nem pusztán azt jelenti, hogy szomorú az ember. Ennél sokkal több, ugyanis az érzelmek ingadozás és az életkedv teljes megszűnése is fennáll. Ezt kellene minél hamarabb felismerni, hogy aztán orvosi és/vagy otthoni keretek között megkezdődjön a gyógyítás, gyógyulás. Otthoni gyógymód között szerepelhet a sok-sok beszélgetés, az érzelmi támasz nyújtása, a mozgás, a hobbi, de a gyógynövények is ellazíthatnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)