Jump to content

Nézd meg a zoknit is!

2020. 09. 15. 19:00

A fogyáshoz életmódváltás szükséges, amely az egészséges táplálkozás és a mozgás kombinációját jelenti.

A mozgást leginkább úgy tudjuk elképzelni, amiért nem kell pénzt fizetni, azt otthon vagy legalábbis az otthonunkhoz közel el tudjuk végezni. A futás pontosan ilyen sport, amelyhez semmilyen eszközre sincs szükség. Ez nem jelenti azt, hogy kényelmes, futásra alkalmas ruházat nem szükséges. Ma már könnyű beszerezni a sportboltokból a megfelelő felső és alsóruházatot, amely átereszti a hőt, elvezeti a verejtéket.

Fontos a megfelelő cipő. A futócipő megválasztására sok energiát fordítunk, azonban a zoknira nem. Ezt nem tesszük jól. Ha már a futócipőre áldozunk, akkor érdemes megfontolni, hogy futózoknira is költsünk. Ha már ügyelünk a futócipő minőségére, akkor ne tegyük tönkre a mozgást egy rossz minőségű zoknival. Ha nem ügyelünk oda a minőségi futózoknira, akkor a láb könnyen csúszkálhat a lábbeliben.

A futózokni nem azonos a sportzoknival. A jó minőségű futózoknik kialakítása olyan, hogy azon a részen, ahol a cipővel leginkább súrlódásnak van kitéve, úgynevezett hólyagálló technológiával készül. A nagyobb fokú dörzsölésnek is ellenáll így a zokni, ami a bőr kímélését jelenti. Emellett elvezeti a nedvességet is. Sőt a jó minőségű futózoknik lábujjainál és talpánál is olyan kiképzésű az anyag, hogy a lehető legstabilabban tapadjon a cipőbe a lábfej.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)