Jump to content

Mentálisan is megviseli az embereket a Covid

2020. 11. 12. 19:00

Sokkal keményebb intézkedéseket vezetett be a magyar kormány, amelynek értelmében akár a köztereken is maszkot kell viselni, lefújtak minden eseményt, rendezvényt és nyolc órára otthon kell lennie mindenkinek.

A maszkviselés mindennapjaink részeként épült be az életünkbe, de most már mondhatni mindenhol viselnünk szükséges. A kézfertőtlenítésnek is nagyon nagy szerepe van. A szigorításokkal valószínűleg nem lehet már megállítani a koronavírus-járványt, de annak lassítása a cél. A Covid-19 betegséget megélheti valaki szinte tünetmentesen, másoknak komoly nehézségei akadnak, míg sajnos halálozást is okozhat. Azonban nemcsak testi tüneteket produkálhat a koronavírus, hanem mentálisan is megviselheti az ember.

Egy külföldi egyetem vizsgálata alapján azt találták, hogy rossz közérzetet és akár depressziós tüneteket is mutathat az ember. A szakemberek szerint minden ötödik koronavíruson átesett betegnél megjelenik az úgynevezett poszttraumás stressz szindrómához hasonló tünet. Természetesen ezt az is befolyásolja, hogy milyen a páciens kórtörténete, hiszen egyéb betegségek is növelhetik a depressziós tünetek megjelenését.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)