Jump to content

Ne told túl a túlevést

2020. 12. 29. 19:00

Lement a karácsonyi ünneplés és ezért abban is gondolkodhatnánk, hogy véget ér a nagy eszem-iszom is. Nem feltétlenül történik így.

A maradékkal mi lesz? Még akkor is tömve lehet a hűtőnk a finomabbnál finomabb fogásokkal, ha mi magunk nem is tettük magunkat oda a konyhában. A szülők, nagyszülők örömmel készülődnek ünnepek alkalmával és a legnagyobb boldogságot jelenti számukra, ha a családot elláthatják finomságokkal. Nemcsak az ünnepi alkalomra vonatkozik ez, hiszen karácsony után is van élet. Ennek következménye, hogy marad talán még az újévre is bőven mit enni.

 

A megviselt emésztőrendszer

Az ünnepek során nemcsak a szenteste és a karácsony két napjával kell számolni, amikor finomságok kerülnek az asztalra, így a túlevéssel még jóval tovább találkozhatunk. Aki megélte már, hogy milyen az, amikor a gyomor helyén kőrakás nehezedik és még fájdalommal is jár, nos, azok talán óvatosságra intik magukat és csínján bánnak az ételekkel.

Ne csak együnk, igyunk is. Mértékkel!

Nemcsak az ételfogyasztás mérséklése járulhat ahhoz, hogy visszanyerjük ép emésztésünket és könnyebbnek érezzük magunkat, hanem a kevesebb alkohol fogyasztása is hatással van erre az állapotra. Ha az étrendet visszább is fogjuk, de az alkoholfogyasztás mértéktelenebb, ne számítsunk sokkal jobbra.

 

Minimális mozgás

A túlevés helyett válasszuk a többször, kisebb adagok fogyasztását és kerekedjen felül az energiánk. Ha helyben kell elmennünk valahová, válasszuk a gyalogos vagy a kerékpáros verziót közlekedési formának. Sőt, csupán mozgás gyanánt is érdemes sétára indulni a családdal, a kutyánkkal. Mindennapossá lehet tenni azokban a napokban, amikor otthon tartózkodunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)