Jump to content

Bizonytalanság a köbön

2021. 01. 12. 19:00

A koronavírus és a miatta történt korlátozások családokat szakítottak szét. Habár az online kommunikáció működik, de az nem pótolhatja a testi érintkezést, a közelséget.

Olyan évünk még sosem volt, mint 2020 volt. A koronavírus jött, látott, rombolt, azt hittük, hogy elvonult, de visszafordult és újból jelen van, aminek következménye az újbóli korlátozások.

A maszk viselése már nem okoz gondot, rutinszerűen használjuk, de ami a nagyobb gond, hogy sokan érezték úgy, hogy magukra maradtak, mert a családtagok távolabb élnek és nem találkozhattak. Párok maradtak távol egymástól, munkájukat veszíthették el és a vírus elvehette a szeretteinket is. Kétségtelenül nehéz évet tudhatunk magunk mögött még akkor is, ha alig vagyunk érintettek. Nem csoda, hogy jóval több dolguk volt a lelkisegély-szolgálatot teljesítőknek.

A pandémia okozta bizonytalanság nemcsak a gazdaságon, a péztárcánkon érződik meg, hanem a lelkeket is meggyötri. A lelki krízist átélők száma csak nőtt, arról nem is beszélve, hogy még az ünnepek is bekúsztak, amely során mindig nagyobb igénnyel találkoznak a telefonos segítségnyújtók.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálat és az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat telefonszámai a nap 24 órájában várják a hívásokat. A kapcsoljegybol.hu oldalon, valamint az oldal Facebook oldalán is telefonálás nélkül is lehet segítséget kérni, sőt ingyenesen letölthető applikációjuk, a „Kapcsolj egyből” is segítheti a bajban lévőket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)