Jump to content

Fél éves védettséget jelenthet az antitest

2021. 02. 04. 19:00

Lassan egy éve tartja lázban a koronavírus az egész világot. Védekezünk, szabályokat tartunk be, korlátoznak, beoltanak, tesztelnek annak érdekében, hogy visszaszorítsák a terjedését.

Ma már a koronavírus elleni oltás is elérhető vált. Az utazásainkhoz és számos alkalommal szükséges lehet negatív koronavírus tesztre. Arra is van már lehetőség, hogy otthon végezzünk el tesztet. A vérből vett mintából kiderülhet az, hogy jelenleg fertőzöttek vagyunk-e vagy ha esetleg túl vagyunk-e azon úgy, hogy arról nem is tudunk.

Vajon meddig mutatható ki a szervezetünkben a koronavírus antitest? Erre a kérdésre keresték a választ brit tudósok. Félmillió személy adatait vetették össze, akik szervezetében jelen volt az ellenanyag, vagyis egykor átesett a fertőzésen. Ugyanezeknek a személyeknek az esetében fél év eltelte után is kimutatható volt az antitest.

Ez azt is jelenti, hogy fél év múlva is kideríthető, hogy valaki átesett a koronavíruson, valamint 6 hónapig némi védelemben van az újbóli fertőződéstől.

Az a tapasztalat, hogy sokan nem is tudták, hogy átestek a fertőzésen, mert annak semmilyen tünetét nem tapasztalták magukon, vagy annyira enyhe volt az, hogy annak nem tulajdonítottak nagy jelentőséget.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)