Jump to content

Turbóméregtelenítés

2021. 02. 09. 19:00

Az vagy, amit megeszel. Ez arra utal, hogy ha egészségesen táplálkozol, akkor tested megfelelő ellátásban részesül és ennek megfelelően dolgozik.

Az érem másik oldala szerint a hanyag életmód meg is hozza a magáét. Manapság szerencsére divatos egészségesen élni és étkezni, de sokakat az kényszerít a jó útra, hogy az egészségében komoly és nem pozitív változások állnak be. Bizonyára nagy tudatosítást és módosítást igényel az, hogy testben és lélekben is átálljunk az egészségtudatos életmódra, de egy komoly betegség, a fogyás lehetősége, a jobb közérzet mindenképp azt igényli. Enni muszáj, de azt meg tudjuk válogatni, hogy mit viszünk be a szervezetbe. Amennyiben feltett szándékunk az életmódváltás, akkor az ételeink hozzávalónak megválasztásánál indul minden.
Elsődlegesen fejben dől el a tudatosság, de ha szempont az egészségünk, akkor bizony a káros anyagokat mellőzni szükséges, ugyanis hosszú távon kellemetlen tüneteket és akár komoly betegségeket okozhatnak.

A megfelelő folyadékpótlás nem elhanyagolható, de az egészséges alapanyagok ugyancsak segítenek a testet és a szellemet is épen tartani. Ha ennek figyelembe vételével állítjuk be az étrendünket, akkor észrevétlenül is olvadni fognak a kilók. Ehhez hozzájárulhat még a sportolás is.

Amennyiben célunk a méregtelenítés, úgy érdemes néhány olyan alapanyagot ismerni, amely ebben segít. A zöldségek között több olyan is megtalálható, amely fogyasztása mindenkor ajánlott. Méregtelenítés és fogyókúra során kiválóan alkalmazható:

  • Hagyma: a magyar konyha alapját képezi a vöröshagyma, fokhagyma, de a méregtelenítésben segítő növény azért is szükséges az étrendünkbe, mert szabályozza a vércukorszintet, felpörgeti az anyagcserét, csökkenti a koleszterint szintjét. Kiváló baktériumölő, serkenti az étvágyat, megszünteti a puffadást, székrekedést.
  • Zöld levelesek: vagyis a saláták, a petrezselyem mind olyan növény, amely segíti a méregtelenítést.
  • Cékla: antioxidánsokban, kalciumban és vasban gazdag növény, amely regenerálni képes a máj sejtjeit.
  • Citromos víz: sokat halhattunk már, talán ki is próbáltuk a citromos víz erejét. Nemcsak a C-vitamin pótlása miatt javasolt, de a citromos víz fogyasztásával a folyadékpótlás is megvalósul, ráadásul a citrom antioxidánsokban gazdag.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)