Jump to content

Természetes gyógyszerek

2021. 03. 23. 19:00

Egy világjárvány harmadik hullámját éljük meg, de emellett az időszakosan megjelenő meghűléses, megfázásos betegségekkel is szembe kell néznünk.

Talán éppen ez az, ami most még inkább a megelőzésre, a minél egészségesebb életmódra koncentrálunk. Az étrendkiegészítők fogyasztása mellett is fontos arra törekednünk, hogy minél változatosabb és egészségesebb élelmiszert fogyasszunk. A helyes táplálkozás és a mozgás kulcsfontosságú még a koronavírus idején is. Bármilyen vírus, baktérium támadta meg a testet, nem feltétlenül gyógyszert kell azonnal bekapkodni.

A gyógynövényeket természetes gyógyszerként lehet alkalmazni és ebben az időszakban érdemes is.

 

Fokhagyma

A magyar ételek elkészítésének alapját jelenti a hagyma, fokhagyma használata. A fokhagyma pedig olyan népi gyógyszer, amely a vírusirtásra is megoldás lehet, de gyógyír a megfázás tüneteinek enyhítésére, a szervezetben fellépő gyulladás csökkentésére.

Fekete bors

Ugyancsak a magyar konyhában használatos fűszer a bors, de a népi orvoslásban is régóta ismert. Nemcsak az emésztőrendszerre hat jótékonyan, hanem a benne lévő hatóanyag még gyulladáscsökkentő hatású. Rendseres fogyasztásával elejét vehetjük a betegségeknek.

Gyömbér

Hazánkban csak nem olyan túl régóta népszerű ez a csodanövény, amely többféle betegség megelőzésében segíthet és ugyanúgy képes csökkenteni a gyulladást is.

 

Zöld tea

Nemcsak a fogyókúrázók fogyaszthatják a zöld teát, de aki bélgyulladással küzd, annak nagy és természetes segítséget nyújthat a zöld tea.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)