Jump to content

Az egészség tarthatóbb gazdagon?

2021. 04. 06. 19:00

Akkor vagyunk nagy biztonságban, ha az egészségügyi ellátások jók az országban? Ez kell csak ahhoz, hogy a lehető legtovább éljünk?

Ha már orvosok kezei közé kell kerülni, akkor természetesen nem mindegy, hogyan bánnak velünk, azonban az eddig megélt életkorunk nagyja nem attól függ, hogy milyen egészségügyi ellátásban részesülünk.

Sokkal nagyobb hangsúlyt kap az, hogy milyen életkörülményekkel rendelkezünk, milyen képzésben részesülünk, mekkora a mozgásterünk. Az életkorral egyre több probléma tűnhet fel, azonban ezek leginkább az élet utolsó harmadában tűnnek fel. Azonban a krónikus betegségek megjelenése is egyre jobban kitolódik, ahogyan az életkor is egyre inkább nő.

Természetesen van jelentősége a betegbiztosításnak és az orvosi ellátásnak is az életünkben, de mégsem akkora ezek szerepe, mint annak, hogy fiatalabb korunkban hogyan állunk az élethez, a lehetőségekhez. Azok, akik szociálisan hátrányosabb helyzetben vannak, nemcsak lejjebbről indulnak, de jól lehet, hogy abban is maradnak. Az alacsonyabb jövedelem ugyanis a betegbiztosításra is kevesebbet tudnak fordítani, de korábban jelentkeznek a betegségek is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)