Jump to content

Iskolanyitás több fázisban?

2021. 04. 15. 19:00

A koronavírus-járvány első hullámában a krónikus betegek és az idősek sokkal veszélyeztetettebbek voltak. A harmadik hullámban azonban már azt is elmondhatjuk, hogy a gyerekek is veszélyben vannak.

Az ország kellő vakcinázottságához mérve, április 12-e és 19-e volt az a két dátum, amely az iskolák nyitását jelentheti. Először az a verzió élt, hogy nyitáskor minden gyermek visszaülhet az iskolapadba, de később módosították arra, hogy csak az általános iskolások vesznek részt a tantermi oktatásban, a gimnáziumok maradnak otthon.

Az első dátumon már túl vagyunk, a 19-i nyitás pedig csak részben valósul meg. Ennek értelmében az óvodák és az általános iskola alsó tagozatos diákjai térhetnek vissza az iskolába, ugyanakkor a szülők és a pedagógusok is aggályukat fejezték ki. Féltik a gyerekeket a fertőzéstől, ezért a zárvatartást tartják célszerűnek.

Sok családban esik egybe a szülő kényszerű szabadságolása a gyerekek digitális oktatásával, ezért arról sem szabadnak elfeledkezni, hogy az állam vegye figyelembe az iskolák zárását a munkaerőpiaccal, vagyis, ha az egyik szülőnek otthon kell maradnia kicsi gyermekével, akkor a bérköltséget vállalja át az állam.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)