Jump to content

Vércukorszint karbantartás természetesen

2021. 05. 06. 19:00

A túlzott cukorfogyasztás nem segít se az alakunk, se az egészségünk megtartásában. Aki alapjában véve gondja van a vércukorszintjével, annak nem mindegy, hogy milyen ételeket és mekkora mennyiségben fogyaszt.

A cukorbetegségben szenvedők számára fontos a diéta betartása. Olykor azonban becsúszhatnak olyan alkalmak, amikor nehéz ellenállni a finomságoknak. Vannak azonban olyan élelmiszerek és alapanyagok, amelyek fogyasztásával eredményesen kordában lehet tartani a vércukorszintet. Ezek fogyasztása azok számára is jó lehet, akik nem szenvednek a cukorbetegség semelyik formájában sem.

Chia mag

A fogyás érdekében történő diétába rendszerint beépítik a chia mag fogyasztását, amely azért nagyon jó, mert kordában tudja tartani az inzulint és nemcsak rostokban, de káliumban, kalciumban, magnéziumban és folsavban is gazdag.

 

Gyümölcsök közül

A mangó, a cseresznye és az áfonya azok a gyümölcsök, amelyek mindenkinek jó lehet. Édes gyümölcsről van szó, de mérsékelt fogyasztása mégis csökkenti a vércukorszintet. Emellett gazdag A- és C-vitaminban, ásványi anyagokban.

Az áfonya rostban és antioxidánsokban gazdag és az inzulinérzékenységet is megnöveli.

A cseresznye képes az inzulintermelést kordában tartani, vízhatjó hatásának köszönhetően méregtelenítésben is jó. Cukorbetegség megléte esetén lehet, hogy óvatosan kell bánni a cseresznye mennyiségével, azonban néhány szem bizonyára jó hatással lehet. Aki pedig nem diabéteszes, annak pont a betegség kialakulásának megelőzésében segíthet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)