A cukorbetegségben szenvedők számára fontos a diéta betartása. Olykor azonban becsúszhatnak olyan alkalmak, amikor nehéz ellenállni a finomságoknak. Vannak azonban olyan élelmiszerek és alapanyagok, amelyek fogyasztásával eredményesen kordában lehet tartani a vércukorszintet. Ezek fogyasztása azok számára is jó lehet, akik nem szenvednek a cukorbetegség semelyik formájában sem.
Chia mag
A fogyás érdekében történő diétába rendszerint beépítik a chia mag fogyasztását, amely azért nagyon jó, mert kordában tudja tartani az inzulint és nemcsak rostokban, de káliumban, kalciumban, magnéziumban és folsavban is gazdag.
Gyümölcsök közül
A mangó, a cseresznye és az áfonya azok a gyümölcsök, amelyek mindenkinek jó lehet. Édes gyümölcsről van szó, de mérsékelt fogyasztása mégis csökkenti a vércukorszintet. Emellett gazdag A- és C-vitaminban, ásványi anyagokban.
Az áfonya rostban és antioxidánsokban gazdag és az inzulinérzékenységet is megnöveli.
A cseresznye képes az inzulintermelést kordában tartani, vízhatjó hatásának köszönhetően méregtelenítésben is jó. Cukorbetegség megléte esetén lehet, hogy óvatosan kell bánni a cseresznye mennyiségével, azonban néhány szem bizonyára jó hatással lehet. Aki pedig nem diabéteszes, annak pont a betegség kialakulásának megelőzésében segíthet.
További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!