Jump to content

Iszol te eleget?

2021. 05. 11. 19:00

Az első igazán meleg napokat éljük ezen a tavaszon. Egyre kellemesebb az idő, sokat süt a nap és talán a folyadékfogyasztásra is jobban figyelünk ilyenkor.

A folyadékpótlás mindenkor szükséges, mert annak hiánya káros a szervezetünkre nézve. A nem megfelelő folyadékbevitel ugyanis a bőr szárazságában, fejfájásban, szomjúság érzésében is megnyilvánulhat. Ezek azok a tünetek, amelyek talán azonnal rávilágítanak arra, hogy nem iszunk elegendő mennyiséget.

Kevesen gondolják, hogy a kellemetlen lehelet és a meg elegendő vízfogyasztás összefügghet. Inkább a rossz fogak meglétét okolják sokan, azonban akinek fogai rendben vannak és mégis kellemetlen szájszaga van, könnyen lehet, hogy nem iszik eleget, ezért a baktériumok elszaporodnak a szájában.

Aki túl kevés folyadékot fogyaszt, elképzelhető, hogy még az édességet is jobban kívánja, ugyanis a glukóz anyagcseréjére is hatással van az, hogy mennyit iszunk. Ha nem fogyasztunk elég folyadékot, akkor ez az egyensúly felbomlik és sóvárgunk az édesség iránt.

A nem elegendő folyadékfogyasztás még a bőrünkre is hatással van. Nemcsak úgy, hogy szárazzá válik, hanem fázósabbá válhatunk. Sőt még az emésztésben is megmutatkozhat a probléma, méghozzá székrekedés formájában.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)