Jump to content

Fáradt vagy. Nem fizikailag, hanem agyban

2021. 06. 04. 19:00

A stressz mindennapjaink része. Annak feldolgozása, kiűzése egyéni küzdelem. Ha azzal nem tudunk megbirkózni, az mindenben meg fog jelenni.

Sokakat érintő probléma, hogy a stressz folyamatos és annak negatív hatásai is megmutatkozhatnak. Nem csoda. Az utóbbi időszak csak rátett erre egy lapáttal. A koronavírus-járvány nyomot hagyott az életünkben.

Ha nem a munkánkat veszítettünk el, akkor a betegség támadott le, esetleg a környezetünkben súlyos, akár halálos eset is előfordult. Mentálisan is kikészíthetett azutóbbi időszak. Minden bizonnyal fáradtnak érzik magukat azok a diákok, akik a tanév legnagyobb részében digitális úton vettek részt az oktatásban. Hasonló megterhelést tapasztalhattak a felnőttek is, akár az, aki home office-ban dolgozott, akár az, aki együtt tanult gyermekeivel odahaza. Nem csoda tehát, ha gyermek és felnőtt is fáradtnak érzi magát.

Érezted már azt, hogy az agyad fáradt el?

Ennél is tovább megyünk. Ha ez a fáradtság szorongássá, türelmetlenséggé, motiválatlanná, érzelmektől mentessé tett és még az esti pihenés sem az igazi, akkor a mentális fáradtsággal állsz szemben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=SMCFymf_4Gw)