Jump to content

Az édesség tabu, ha életmódot váltunk?

2021. 06. 15. 19:00

Azt tartja a mondás, hogy minden, ami az ember számára élvezet az vagy káros, vagy hizlal.

Az életmódváltással elsődleges szándékunk általában a fogyás elérése mellett az egészségünk fenntartása. Ehhez pedig szükséges az elegendő mozgás és az egészséges étrend biztosítása. Egyáltalán nem beleillő az édesség majszolása.

Enni nagyon jó, egyenesen élvezetet jelenthet, de nemcsak az édességeket ehetjük ilyen jóízűen. A táplálkozásban az agyunknak is nagy szerepe van, mert arra hatással van az is, hogy érezzük magunkat, milyen lelkiállapotban vagyunk.

Mindenki látott már olyan filmet, amelyben a főhősnő egészségtelen ételek zabálásába menekül a szakítás után. Miért nem gyümölcsöt falunk? Abból is lehetne zabálni, de ha jutalmazni szeretnénk magunkat, akkor bizonyára édességhez nyúlunk, ha pedig még felejteni is, akkor az alkoholhoz.

Egyetlenegy tábla csokoládé sem oldott meg még komoly problémákat, mégis gyakran ahhoz menekülünk. Az igazság azonban az, hogy az édes íz kellemes érzést vált ki az agyban, amely mint egyfajta jutalmazásként működik. Valami rossz történt az életünkben? Akkor vigaszt adhat a süti vagy a csoki. Maximum vigaszt, mert a probléma megoldásban valószínűleg egy édesség sem tud segíteni.

Nem arról van szó, hogy ha életmódot váltunk, akkor attól fogva soha egy falat édesség sem csúszhat le a torkunkon, de érdemes átállítani az agyunkat más lehetőségekre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)