Jump to content

Nyáron szauna? Naná!

2021. 06. 22. 19:00

Teljesen természetes, hogy nyáron izzadunk. A nagy hőségben még a kisebb mozgás is eredményezhet nagyobb mértékű verejtékezést.

A nyár a melegről, a fürdőzésről, nyaralásról is szól, de keveseknek jut eszébe az, hogy kánikula idején keressen fel egy szaunát, hogy jól megizzassza magát. Márpedig nyáron ugyanúgy érdemes, mert számos előnyével számolhatunk.

Az izzadást egyenértékűnek vesszük a testszaggal, márpedig éppen azt szeretnénk, elkerülni, hogy bárkit is megcsapjon a verejtékünk illata. A szauna már csak emiatt sem jön szóba, mert épp a melegtől szenvedhetünk és gondolatunkban sincs szándékosan izzadni. Pedig a szaunában történő izzadás regenerálja a bőrt, könnyebben eltávolíthatók az elhalt hámsejtek, és még a méreganyag is gyorsabban eltávozik, ennek köszönhetően a verejtékünk sem lesz kellemetlen szagú. A bőr sokkal feszesebbé válhat és még a barnulás is gyorsabban történhet.

Furcsán hangzik, de ha szaunázunk, akkor úgy hozzászokunk a meleghez, hogy a kinti hőséget kevésbé fogjuk kínzónak érezni.

Nem való azonban mindenkinek. Nemcsak a hőség idején, hanem alapjában elővigyázatosságot igényel attól, aki szív- és érrendszeri betegségben szenved. Mindenképp szükséges orvossal konzultálni ebben az ügyben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)