Jump to content

Nincs nyugalom, támad a lambda

2021. 07. 08. 19:00

Örültünk, hogy végre megszabadulhattunk a maszktól is, a korlátozásokat is eltörölték és most már szabad az út a nyaralások előtt. Akár külföldi útban is gondolkodhatunk.

Feltéve, hogy rendelkezünk-e oltással, védettségi igazolvánnyal, negatív PCR-teszttel és ezekre egyáltalán szükség van-e. A korlátozások feloldása és a maszkviselés eltörlése ellenére is azt rebesgetik, hogy ősszel várható a koronavírus új hulláma egy újabb variánsnak köszönhetően. Nemcsak egy, hanem több variáns is fenyegető számunkra.

A hírek szerint egyre több országban tűnik fel a vírus újabb fajtája és okoz megbetegedést. A delta variáns után megjelent a lambda is.

Milyen fenyegetést jelent ez ránk nézve?

A WHO szerint érdeklődésre számot tartó változatnak minősítette az alfa, a béta, a delta és a gamma variánst is. A vírus változatai máshogyan képesek megbetegíteni, a tünetek súlyosságában is különbségek lehetnek. Nem ismert, hogy a lambda például mire képes. Természetesen már zajlanak ebben az ügyben a vizsgálatok, de jelenleg nincs arra bizonyíték, hogy súlyosabb tüneteket okozna, vagyis a jelenlegi vakcinák elméletileg védettséget nyújtanak a lambda variánssal szemben is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)