Jump to content

Dinnyemag, az ehetetlen?

2021. 07. 06. 19:00

Itt a nyár és a dinnyeszezon, amely kiváló tápanyagforrásunk lehet ilyenkor. A lédús gyümölcs a nyár kedvence.

Édes, ízletes étkünk a dinnye. Amíg a sárgadinnye magjait alapjában véve kikaparjuk, nem fogyasztjuk, de a görögdinnye esetében a magok zömét vagy egészét kivájjuk. Vannak azonban olyanok, akik a magokat is lenyelik. Vajon nem lesz bajuk?

Gyerekként talán sokaktól halljuk, hogy meg ne együk a dinnye magját, mert kihajt odabent. Aztán persze előfordult, hogy mégiscsak lecsúszott az a bizonyos mag a torkunkon, de semmi bajunk sem lett.

Nos, azóta az is kiderült, hogy a magok lenyelése nemhogy árt, hanem még egészséges is. A dinnye magjai ugyanis sok vitamint, fehérjét, ásványi anyagot tartalmaz. A dinnyemag fogyasztása még a diabéteszeseknek is jó, sőt még a csontokat, fogakat is erősíti.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)