Jump to content

Nő a rövidlátó gyerekek száma

2020. 08. 26. 19:00

Kezdődik az iskola. A taneszközök és tankönyvek beszerzésén túl egyéb beszerzést is meg kell ejteni annak érdekében, hogy zökkenőmentesen induljon az új tanév.

Nemcsak arra gondolunk, hogy a gyerekek a nyár folyamán valószínűleg sokat nőttek és ennek köszönhetően a tavaszi ruhatárát már teljesen le kell cserélni, hanem ez kiterjedhet a szemüveg készíttetésére is. Csak az utóbbi 10 évet tekintve arra jöttek rá, hogy megnövekedett a rövidlátó gyerekek száma. Természetesen ennek köze van az okos technikai eszközök használatához. A gyerekek többsége ugyanis, ha tehetné, egész nap bizonyára a tabletet vagy az okostelefont, esetleg a számítógépet bambulná. Az erősen egy kisebb területre való fokuszálás és koncentrálás, a mesterséges fény rövidlátást okoz a gyerekeknél.

Habár ezt a szülők is tudják, hogy mennyire lefoglalják gyermekeiket a kütyük, mégis csak az iskolakezdéskor derül ki számukra, hogy a gyerkőc látásával gond van. Ilyenkor kerülnek napvilágra a problémák. Az iskolában a közelre, majd a távolra fókuszálás nehézséget okoz a rövidlátó gyerekeknél és a teljesíményükben is megmutatkozhat.

Megnövekedett a rövidlátók száma és valószínűleg ez a növekedés folyamatos lesz. A kicsi kijelzőjű monitorok bambulása már kicsi kortól jellemző lehet, de a tudatos szülőnek minél több másfajta játékot és elfoglaltságot kellene szorgalmaznia gyermeke részére. Amennyire csak lehet, élvezzék ki a gyerekek a természetes fényt és legyen mellőzve a mesterséges.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)